Tekst

Photos from my Adventures in Norway and the rest of the World..

26. mar. 2012

TEIGASÆDGÅS..

Østensjøvannet;
Hadde to fantastiske fotoøkter ved Østensjøvannet i helga som var, med knallbra vær og flott møte med flere likesinede fotografer.... Lørdags morgen opp 0430, koke kaffe og smøre matpakke samt pakke utstyret, ankomst ved Østensjøvannet ca 0550.. Litt overasket over at det fortsatt lå en del is igjen etter denne lange perioden med mildt vær.. Jaja..bare en fordel det, fuglene er jo mer samlett.. En fotograf var allerede på plass (Kai Jensen), ble en liten prat med ham så tuslet jeg (og min bedre halvdel) bort til en plass jeg hadde sett meg ut... Der det etter hvert ble riktig så mange både kjente og nye fjes.. Virkelig gøy med Østensjøvannet, ikke bare pga alle fuglene men også fordi man treffer så mange flotte mennesker, både kjente og ikke minst at man blir kjent med mange.. Full fart var det på sothønene som stadig vekk underhold oss med slåssing, ellers var det de vanlige artene som vi så ; Grågås, Canadagås, div måker og da spesielt hettemåken, Kvinender, Toppender, Knoppsvaner, Stokkender og Hvitkinngås....Så også to par med Brunnakker som hadde tatt en tur til østensjøvannet..

Først på morgenøkten Søndag kom det en art jeg ikke har fra før av og det var Teigasædgås eller Skogssædgås som vi kaller den.. Virkelig en vakker fugl...
Legger ved noen bilder av denne vakkre gåsa i dette innlegget
( om dette er en han eller hun, det hvet jeg ikke??? )
;

Teigasædgås - (Skogssædgås.);


Grågås;
Tar med to bilder av Grågåsa som er ganske vanlig ved Østensjøvannet..Kommer nok til og ta flere økter ved Østensjøvannet, tipper det blir i siste del av påsken.. Toppdykkeren har enda ikke ankommet østensjøvannet, men er nok ventet i nær fremtid...

11 kommentarer:

 1. Hei Ole Arne!

  Råskarpe og flotte bilder av teigasædgåsa! har faktisk aldri hørt om den arten før nå. Ingen tvil om at du hadde en fin tur til Østensjøvannet.

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 2. Virkelig en knakende god serie av gjessene Ole Arne! Min soleklare favoritt blir nok bildet du la ut på facebook, altså det første. De to bildene av grågås er også særdeles bra, men med tanke på originalitet blir fokuset selvfølgelig rettet på sædgåsa:)

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Nyyydelige bilder av sædgåsa. Og da spesielt bilde nr 1 som jeg likte meget godt. Mulig det blir en tur til østensjøvannet for meg også i påska.

  Tommy S

  SvarSlett
 4. Nei nå er visst avosetten forsvunnet fra Jæderen. Synd. Igjen viser du oss enestående bilder, skjønner ikke hvordan du får det til.
  Bra du har Østensjøvannet å trøste deg med.

  arild

  SvarSlett
 5. Her er det jo bare å henge seg på de fine kommentarene. Var der selv på Søndag - tok 400 bilder - må jo prøve D3s-en - og det ble faktisk en del bra bilder. Traff en kar kl. 1300 som hadde sittet der siden kl. 06.30
  Kommer nok til å ta en eller mange turer etter hvert.

  SvarSlett
 6. Takker så mye for kommentarene fra dere alle....

  RAK ; Var der til 14:00 på søndagen, som nevnt så kommer jeg til og ta noebn økter i slutten av Påsken ved østensjøvannet, kansje vi sees da..

  Hyggelig om jeg hadde treft deg også Tommy....
  Ole Arne

  SvarSlett
 7. Hei Ole Arne!

  Det var artig å se bilder fra deg igjen.
  Nydelige bilder av gjessene, likte veldig godt det overste av Skogssædgåsa og tannrekka av Grågåsa, det tekniske er som vanlig upåklaglig.

  Frode.

  SvarSlett
 8. En fantastisk flott serie av gåsa, grautlerer med ny art på brikka.

  Ottar

  SvarSlett
 9. Fine bilder! Jeg liker særlig godt uglebildene du har knipsa - sylskarpe og flotte.

  SvarSlett
 10. Fin bildeserie der jeg likte nr 1 og 4 spesiellt godt.

  SvarSlett
 11. Takk for kommentarene fra alle dere siste også....

  Ole Arne

  SvarSlett