Tekst

Photos from my Adventures in Norway and the rest of the World..

13. mai 2013

PRAKTÆRFUGL ++

Har vert lang periode med blogg tørke nå, motivasjonen er på plass igjen og blogglysten er der... Starter med et innlegg fra min reise opp til Finmark som var i april/mai(jobbrelatert).. Været var fint og snøen har minket mye ukene før jeg kom opp.. Plukket opp bil i Kirkenes, var innom Vadsø før turen gikk ned til Lakselv, noen dager der og videre til Hammerfest der jeg fikk god tid til litt foto aktivitet.. Så bildene her i dette innlegget er fra Hammerfest område..

PRAKTÆRFUGL;
Holdt øye med en Ærfuglflokk da jeg til stor forbauselse oppdaget at det også var noen Praktærfugler blant dem, ut med kamoduk og etablering blant noen steiner i fjæra, ventet ikke lenge før flokken kom nærmere og jeg fikk mine første bilder av denne vakre polare fuglen..



FJÆREPLYTT;
Fjæreplytt en liten flott vader jeg kom over i fjæra langs Olderfjorden på vei mot Hammerfest der jeg egentlig satt og ventet på at noen snøspurver skulle komme nærme nok..




SNØSPURV;
Store flokker med Snøspurv var og se langs kysten, der de har stopp for og spise seg opp før turen går videre til hekkeområder på Grønland og Svalbard.. Hardfør og flott spurv...


HAMMERFEST;
Hammerfest en fasinerende by med litt over 10000 innbyggere, et løft fikk byen etter at olje/gass produksjon på Melkøya ble satt i gang... Første bildet her ser man godt etterkrigs arkitekturen blandet med nytidens olje/gass aktivitet...
Andre bildet av Melkøya med Snøhvitfeltet(Statoil)..

10 kommentarer:

  1. så bra at du er tilbake i bloggens verden Ole Arne :-) og med en så praktfull innlegg !
    hilsen dirk

    SvarSlett
  2. Man må ha et snev av motivasjon ellers er det bare å la være!
    Velkommen tilbake :-) Fin serie fra en utrolig flott landsdel og grattis med praktærfugl på brikka, likte godt nr 4 i serien, et meget godt førstebilde av arten!!
    Rune

    SvarSlett
  3. En samling flotta bilder med praktejdern som topp !

    SvarSlett
  4. Takker så mye for kommentarene..

    SvarSlett
  5. Flotte bilder av praktærfuglen. En særdeles fotogen art. Likte nr. 1 best.

    Fjæreplytten er en morsom art å følge med på, spesielt når de sitter nede i vannlinja når bølgene skyller på land :)

    SvarSlett
  6. Flott serie, likte alle men falt mest for bildene av den vakre praktærfuglen.

    Ottar

    SvarSlett
  7. Flotte bilder, tror jeg falt mest for fjæreplytten, en art jeg vanligvis lar sitte i fred :) Kanskje jeg må gi den en sjangse neste gang!

    SvarSlett
  8. Hei. Artig med praktærfugl ( har til gode å se den). Fin serie. Satser på kortere intervaller mellom blogginnleggene dine fremover:)

    SvarSlett
  9. Hei. Dette var et flott og variert innlegg. Bilde nr. 4 var ekstra bra i mine øyne. Gleder meg til flere innlegg fra deg når tiden er inne for det. Takk for kommentaren på bloggen min. Mvh Willy

    SvarSlett
  10. Takker så mye for oppmerksomheten fra dere siste også....

    SvarSlett