Tekst

Photos from my Adventures in Norway and the rest of the World..

29. mai 2012

Lundefugl....

På Runde i Pinsen;
Reiste rett etter jobb i fantastisk vær på Onsdag den 23/5, overnattet på minn hytte oppi Valdres.. Kl 4:30 på torsdag, opp og lage kaffe og smøre niste - passerte valdresflya i soloppgangen, mye snø og høye brøytekanter samt yrende dyreliv, så blant annet Tårnfalk, Ryper, mange Heiloer, snøspurv, Steinskvett og Gauk... Ble ikke noen bilder her, fortsatte turen via Lom og over Strynefjellet og videre mot Nordfjord og ut til Runde... Fikk ettablert oss, og ikke lenge etter opp i Storjolia og videre til Lundeura... Fantastisk vær med sol og noe vind men god temperatur.. Der var vi til solen gikk ned, fantastisk naturopplevelse... Har jo hvert noen ganger oppe her, men aldri har jeg sett så mange lundefugler, det krydde av dem over alt da de først kom ved ca 08;00 og utover... Ble også to båtturer rundt øya de tre dagene vi var her, store flokker med Lomvi, Ringvi, Alke og lundefugler utti havet.. Og sefølgelik mengder med Havsule.. Fantastisk Pinse... Legger ved noen Lundefuglbilder her;

Lundefugl;

Havørn;
Mange Havørner kunne mann se rundt Runde, og da mest ungørner....

14 kommentarer:

 1. Det ble jo en hel masse flotte ludemotiver da, Odd Arne. Herlige, friske farger på bildene dine og fin variasjon i utvalget. Regner med at det kommer flere arter fra turen etter hvert... Har fortsatt til gode å komme meg nedover til Runde, men jeg håper fortsatt på å få til en tur i år... Mye folk der i pinsa?

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av lundefuglen. De er bare så spesielle fugler. Nydelig lys du hadde. Så fine fluktbilder du fikk av den. Det er ikke så lett å få til synes jeg. Skal til Runde senere i sommer. Gleder meg masse.

  SvarSlett
 3. Fin bildeserie fra Lundeura. Regner med at det kommer mere fra turen her på bloggen?

  SvarSlett
 4. Fine bilder men veeeldig små. Hos meg er de i knøttestørrelse a la ca 200 pixler i bredden. Men det er kanskje bare hos meg siden ingen andre har nevnt det.

  SvarSlett
 5. Hej!
  Vilken enastående serie på denna vackra fågel.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvarSlett
 6. Flott serie på lunden med det siste bildet som en topp da...

  SvarSlett
 7. Tusen takk for kommentarene fra dere alle...

  Lastet opp bildene på nytt, og det fungerer nå riktig med større versjon når mann trykker på bildet..

  SvarSlett
  Svar
  1. På Lørdagen oppi lundeura var det utrolig mye folk, virket som det var noen skoleklasser der da med tennåringer som måtte settes litt på plass, de gikk utenfor sperringene og klatret mitt i klekkeområdet, utroligt irriterende....

   Slett
 8. Kalasbilder, som vanligt från dig, på lunnefågeln. Men frågan är om inte den sista bilden på havsörnen tar priset! Opp class !

  SvarSlett
 9. Väldigt fina lunne bilder, var själv också samma kväll 23.5 och fotograferade lunne fåglar på Runde. Då var det också mycket ungdomar som var på lägerskola

  SvarSlett
 10. Takk for sist!!! Det var ei kjekke stund i ura på torsdagen. Mykje flotte bilder du har fått til ser eg. Lika spessielt godt flukt bilde rett forfra.

  SvarSlett
 11. En fin tur du har hatt og mange flotte bilder du viser her. Likte alle jeg!!

  Ottar

  SvarSlett
 12. Ah, kjenner jeg drømmer meg tilbake til vår fantastiske tur til Runde på forsommeren ifjor. En enestående plass, som jeg gleder meg til å besøke igjen. Flere virkelig gode bilder som alltid fra din kant, der jeg synes nr.2,4 og 5 skilte seg meget positivt ut.

  Knut Børge

  SvarSlett
 13. Takker for komentarene fra dere siste også...

  SvarSlett