Tekst

Photos from my Adventures in Norway and the rest of the World..

21. okt. 2014

Noen bilder fra sep/oktober..



RUSTAND;-Tadorna ferruginea

Rustand er en fugleart i andefamilien. På størrelse med slektningen gravand. Nesten hele fuglen er rustbrun, hode og hals lysere brune, vingene har stort, hvitt felt og svarte spisser. Navnet tartargås har vært brukt fordi den ruger i det sørøstlige Russland og østover til Sentral-Asia. Har spredt tilhold i middelhavsområdet. Er sett hist og her gjennom hele Norge, særlig i nyere tid, men kan til dels være rømt fra fangenskap... Denne Rustanda traff jeg på ved Østensjøvannet...












KVINAND;- Bucephala clangula

Kvinanda har et påfallende stort hode for kroppen og en steil panne, som gir hodet en trekantet profil. Kroppen virker litt klumpete. Hunnene blir omkring 39 cm, mens hannen er noe større og gjerne blir omkring 49 cm. Hannen er sortgrønn i hodefargen og har en karakteristisk hvit kinnflekk på hver side av nebbroten. Hunnen er mer brunsort i hodefargen og kinnflekkene er mindre definerte. Hos hannen er buken og buksidene glinsende hvite, mens hunnen er mørk gråspettet. Hannens nebb er nærmest helt sort, mens hunnens har et lysere parti ytterst på overnebbet. Stor aktivitet med unge kvin-ender var det da jeg var ved Østensjøvannet noen turer i august og september..






















Grågås;- Anser anser

Grågåsa når en lengde på 75-90 cm og har et vingespenn på 147-180 cm. Vekten er normalt cirka 2,2-5,5 kg. Den har oransjefarget nebb og er typisk grå med mørke spetter på øvre del av halsen og langs sidene. Spettene blir mørkere og større mot tuppen av¨vingefjærene, som er helt mørke. Fuglen har dessuten innslag av hvitt på undersiden av stjerten.
















TOPPDYKKER;- Podiceps cristatus

Toppdykker, fugleart i dykkerfamilien. Den største av de seks artene av dykkere som er observert i Norge. Variabel vekt ca. 700–1400 g, lengde 48 cm. Undersiden er hvit, oversiden gråbrun. Vår og sommer har den en markert halskrave i svartbrunt og med svart, todelt topp. Arten er utbredt over det meste av Eurasia og dessuten i Australia og på New Zealand. I Norge økte antall hekkende par til det var 300–500 par i 1994, og etter det har bestanden holdt seg på samme nivå eller minket noe (2003). Arten hekker over store deler av Østlandet og på Jæren. Den har også hekket i flere vann i Nord-Trøndelag. Bestanden er størst i Akershus og Østfold.



Toppdykkeren med fangst...



Ung Toppdykkeren fra året's kull...


15 kommentarer:

  1. Fin og variert bukett. Rustanda var jeg så heldig å få fotogragere selv i Rogaland for et par år siden. Det er en vakker fugl.

    SvarSlett
  2. Mycket fin serie med fina bilder. Rostanden tror jag aldrig jag sett.

    SvarSlett
  3. Som vanlig en flott og teknisk god serie fra deg!
    Fint syn!!!

    Ottar

    SvarSlett
  4. Fantastiske bilder Ola Arne ! men det er jo normalt fra deg :-)

    SvarSlett
  5. Så fine bilder!!Likte godt den Toppdykkeren!!

    Sier som Dirk.Fantastiske bilder :)

    Anita

    SvarSlett
  6. Nydelige bilder og fin tekst !

    SvarSlett
  7. Tusen takk for kommentarer fra dere alle

    SvarSlett
  8. More fantastic images Ole.
    Thanks for posting these as they are a pleasure to look at.

    SvarSlett
  9. Et nydelig knippe bilder du presenterer her, Ole Arne! Liker spesielt bildene av rustand.

    Hilsen Svein

    SvarSlett
  10. Do you need any photographic tutorials?
    just visit here college paper writing service reviews

    SvarSlett
  11. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

    SvarSlett
  12. Truly an amazing content and pictures shared here at this page. Check www.starsofworld.com to get updates about celebs news, their movies and dramas updates.

    SvarSlett