Tekst

Photos from my Adventures in Norway and the rest of the World..

24. juli 2013

Møller, Sangere og Jernspurv..

Har hvert på ferie i Danmark på Nordjylland, nær Løkken..
Knallvær hele perioden, etablerte meg med "doghouse" og foring for småfugler.. Ut ved 0630 tiden hver morgen med kamera utstyr og en kopp kaffe, satt som regel til ca 1000, mange småfugler besøkte foringsplassen i løpet av de øktene jeg hadde.. Blåmeis, Kjøttmeis, Løvsanger, Jernspurv, Bokfink, Dompap, Grønfink, Gråfluesnapper, Gjerdsmett og Svarttrost var de artene jeg fikk oppleve.. Begynner med noen av artene her i dette innlegget, se bilder under her..


Møller- Sylvia curruca ;

Møller tilhører sangerfamilien, og eh den minste ARTEN i slekten Sylvia. Mølleren blir ca. 12 til 14 cm i. lengde og Veier 12 til 16 gram. Oversiden eh Gråbrun og undersiden eh hvit. Den lille fuglen Har en hvitlig hals, et Grått hode og Mørke bein
Tornsanger- Sylvia communis ;

Fikk en rettelse på artene her med sangerne, takker så mye for det, ikke så lett og skille disse...
Løvsanger- Phylloscopus trochilus ;

Løvsanger tilhører sangerfamilien. Sammen med heipiplerke er den Norges mest tallrike fugl. Løvsangeren er en liten og nett fugl med lyst grønngul fjærdrakt. Det mest karakteristiske med fuglen er den hvite eller gulhvite øyenbrynstripa. Brystet og strupen er gulhvit, hvitere på buken. På oversiden er den gråbrungrønn. De tynne beina er som oftest grårosa, men kan iblant være mørk brungrå. Løvsangeren er knapt mulig å skjelne fra gransanger i felten bare på utseende. Sangen er imidlertid svært ulik, og lokketonen - et tostavet huit - kan med noe trening skilles fra gransangerens enstavelses lokketone.


Gransanger- Phylloscopus collybita;
Gulsanger- Hippolais icterina ;
Jernspurv- Prunella modularis ;

Jernspurv er en liten og vakker fugl. Den finnes i hele Europa der det finnes skog, om vinteren trekker en del til det mer tempererte Europa. Den har en lengde på omtrent 15 cm og veier omtrent 20 gram. Nebbet er tynt, rygg og vinger er brunspettet, og undersiden, hals og deler av hodet er metallgrå. Under hekkingen lever den av insekter, blant annet biller, edderkopper og larver. Ellers lever den av frø og bær. Jernspurv blir kjønnsmoden når den er ett år gammel. Hunnen bygger reir lavt over bakken gjerne i einer eller lave graner, og legger 5-6 egg i midten av mai. Eggene ruges av hunnen og klekkes etter 12 døgn. Ungene blir i reiret i 10-14 døgn og mates med insekter av begge foreldrene under denne perioden og i ytterligere to uker etter at de har forlatt reiret.


12 kommentarer:

 1. fantastisk flott serie Ole-Arne, som vanlig fra deg :-)

  SvarSlett
 2. Flott serie Ole Arne. Ferie uten doghouse og kamera er utelukket når en først er bitt av basillen:)

  SvarSlett
 3. Møller er en fugl som en ikke så ofte får øye på, her har du fått noen gode bilder av denne fine fuglen. Forøvrig likte jeg hele serien, og som vanlig er bildene av teknisk god kvalitet.

  Ottar

  SvarSlett
 4. Great post, beautiful birds:) Greetings

  SvarSlett
 5. Vilken fin serie med småfåglar! Fortsatt trevlig lördag önskar jag dig

  SvarSlett
 6. En fin samling av fugl bilder Ole

  SvarSlett
 7. Tusen takk for kommentarene fra dere alle, er i Finland for tiden og fotograferer Bjørn, så dere får unskylde at det ikke kommer kommentarer fra meg på en stund...

  SvarSlett
 8. Underbara bilder på de fina småfåglarna!

  SvarSlett
 9. Fantastiskt fina bilder på småfåglarna!! Därtill en biologilektion som är nyttig och lärorik att känn atill.
  Fin blogg!
  Bea

  SvarSlett
 10. Her står bildet av gulsangeren seg klart ut! En vanskelig art å få så gode bilder av :-)
  Rune

  SvarSlett
 11. Mange fine bilder dette, liker det tredje av Jernspurven best.

  SvarSlett
 12. Takker så mye til dere alle....

  SvarSlett